Direktlänk till inlägg 10 oktober 2014

Skilnaden på folk och fä i ett ruttet samhälle

Av Dag Blomqvist - 10 oktober 2014 10:10

På nyheterna i dag så meddelar man att "över 50 läkare och psykologer har dömts för allvarliga brott - utan att tillsynsmyndigheten Inspektionen för vård och omsorg fått reda på det." När de ansvariga konfronteras försvarar de sig med att skylla på personalen.


Ja, ja så kan det nog vara. Personalen är ju de som skall meddela om det är en läkare som begått brottet. Men, i radions P1 nu på morgonen, den 2014-10-10, kryper det fram att i en del fall har läkare fått lägre straff bara därför att hen är läkare. Och där tror jag det egentliga problemet sitter, inte nödvändigtvis hos personalens rutiner; man gör alltså skillnad på folk och fä. Så om du inte är läkare så döms du med ett hårdare straff - för det är du tydligen värd! Det här med diskriminering känner inte rättsväsendet till, bara om någon ur de högre stånden drabbas förståss ... för då är det ju genast skarpt läge.


Och det är just det här, att man gör skillnad, som börjar smyga sig in lite var stans i rättsystemet. Man söker hela tiden efter anledningar att mer eller mindre fria folk av "högre börd", medan man straffar hårdare om du eller jag kommer från en lägre kast.


Detta har jag stött på även inom polisen och åklagarväsendet. Inom polisen ser man "uppsåt" hos gemener men inte hos versaler. D.v.s man vill inte se uppsåtet om det är folk med högre rang som begått brottet. För ett liknande brott finns det plötsligt uppsåt om personen ifråga är en vanlig människa. Och så är det också inom åklagarskrået. Men där har man gått ett steg längre.


För medan polisen går ut och uppmanar folk att tipsa om brott avskriver åklagaren brottet. För när anmälan kommer till åklagaren så meddelar denne att du inte har "behörighet att anmäla" brottet. I klartext: Brottet ifråga angår inte dig! Detta speciellt om du bara är en vanlig människa som anmäler någon ur den högre i adeln. Och gäller det någon högst upp i hierarkin, på chefs nivå, gäller inte lagen alls. Både Förvaltningsdomstolen, JO och JK blundar och skjuter ifrån sig ärendet. Och skulle lagen åberopas gentemot en myndighet som beter sig kriminellt så ljuger myndigheten sig bara ur den prikära situationen. Speciellt om det är Sverige, som nation, som bryter mot lag och rätt.


Att säga att vi är på väg mot ett kastsamhälle och rättssystemets förfall är direkt felaktigt - för vi är redan där. Och detta har pågått länge. Och att massmedia blundar för detta uppenbara är sorgligt.

Problemet sitter således i att man har anseende till person vilket gör att man inte kan se det faktiska brottet. Vi i Sverige är inte lika inför lagen. Det är ungefär som en svensk reporter i Ryssland sa på radion en gång: Här i Moskva går alla mot rött ljus, men det är bara dissidenterna som börfälls.

("En dissident är en person som aktivt motarbetar den rådande ordningen. Vanligen avser man en politisk dissident som, oftast med fredliga medel, sätter sig upp mot en totalitär regim." Källa: Vikipedia)


.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dag Blomqvist - 9 september 2017 23:20

En stå-upp-komiker brukar plocka ut absurditeter ur verkligheten och får på så sätt fram en bild som får folk att brista ut i skratt.   Jag har gått och tänkt på det där om varför man skrattar. Ja, som jag kan se det så beror det på att absurdite...

Av Dag Blomqvist - 1 december 2016 09:13

Islamiska konferensorganisationen består av 57 länder: Om det kan du läsa här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Islamiska_konferensorganisationen   Glöm inte att kolla in på den karta som visas där till höger. Kartan visar vilka länder det är som ...

Av Dag Blomqvist - 2 november 2016 06:54

Tiden går fort och Sverigedemokraterna - Sveriges enda oppositionsparti - arbetar hårt med förberedelserna inför kyrkovalet och allmänna valet 2018. Det största och viktigaste arbetet är att rekrytera kandidater till våra valsedlar, utan Er är partie...

Av Dag Blomqvist - 21 oktober 2016 18:26

Sverige i förfall.   Sverige är inte det land det en gång var. Alla kan vi ju se med egna ögon hur långt det gått. Nja, kanske inte alla, men nästan alla.   Vad jag sitter och funderar på är inte VILKA det är som åstadkommit allt detta kaos u...

Ovido - Quiz & Flashcards