Direktlänk till inlägg 17 december 2014

Du är inte min talman

Av Dag Blomqvist - 17 december 2014 06:31

"-Du är inte min talman!" sa kommunisten Dinamarca.

Vad är farligare, att införa total anarki i riksdagen med egna privata ordningsregler eller att framföra sin åsikt i en politisk fråga?

Är det de enskilda ledamöterna som skall hålla ordning i riskdagen eller är det talmannen? Har varje enskild ledamot sin egen talman?

Är vi inne i det totala sammanbrottet nu där ingen tillåts ha andra politiska åsikter än ett av det minsta partiet i riksdagen.

"-Talmannen ska representera hela Sveriges riksdag och SD kan aldrig representera mig eller någon annan i Vänsterpartiet," säger hon. Kanske det. Men i riksdagen hör det god ton att tilltala även talmannen. Eller är vi på väg mot polsk riksdag.

Enlig Wikipedia: "Polsk riksdag brukar betecknas som ett stormigt möte utan resultat, som i överförd bemärkelse kan avse oreda eller kaos i allmänhet. Uttrycket härstammar från de historiska polska riksdagarna (sejmerna), där varje adelsman hade absolut veto (polskt veto eller liberum veto)."

Är det detta hon tror: att hon har totalt veto och därför gör som hon vill? Ja, enligt kommunismen kanske det är mera rumsrent med diktatur och översitteri än demokrati och ordnade regler i riskdagen.

Även om hon ogillar den person som sitter som talman skall hon tilltala talmannen, eftersom talmannen är ett ämbete, en titel.

Enligt Wikipedia så skriver den om talmannen:
"En talman är den eller de personer som leder arbetet i en beslutande församling, till exempel ett parlament, eller någon av dess kamrar, om det rör sig om ett tvåkammarparlament. I svenska kommun- och landstingsfullmäktigeförsamlingar kallas motsvarande befattning för ”fullmäktiges ordförande”. Titeln talman används könsneutralt – det finns både kvinnliga och manliga talmän."

Kanske det kommer att bli ett krav i fortsättningen att personen som sitter som talman, för att få bli tilltalad i sitt ämbete, måste bära samma röda fana som kommunisterna?




.

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Dag Blomqvist - 9 september 2017 23:20

En stå-upp-komiker brukar plocka ut absurditeter ur verkligheten och får på så sätt fram en bild som får folk att brista ut i skratt.   Jag har gått och tänkt på det där om varför man skrattar. Ja, som jag kan se det så beror det på att absurdite...

Av Dag Blomqvist - 1 december 2016 09:13

Islamiska konferensorganisationen består av 57 länder: Om det kan du läsa här: https://sv.wikipedia.org/wiki/Islamiska_konferensorganisationen   Glöm inte att kolla in på den karta som visas där till höger. Kartan visar vilka länder det är som ...

Av Dag Blomqvist - 2 november 2016 06:54

Tiden går fort och Sverigedemokraterna - Sveriges enda oppositionsparti - arbetar hårt med förberedelserna inför kyrkovalet och allmänna valet 2018. Det största och viktigaste arbetet är att rekrytera kandidater till våra valsedlar, utan Er är partie...

Av Dag Blomqvist - 21 oktober 2016 18:26

Sverige i förfall.   Sverige är inte det land det en gång var. Alla kan vi ju se med egna ögon hur långt det gått. Nja, kanske inte alla, men nästan alla.   Vad jag sitter och funderar på är inte VILKA det är som åstadkommit allt detta kaos u...

Ovido - Quiz & Flashcards